Miód lipowy to najlepszy lek na przeziębienie. Można go jeść kiedy jesteśmy chorzy lub profilaktycznie

Czytaj dalej
Fot. K.Kapica
Agata Flak

Miód lipowy to najlepszy lek na przeziębienie. Można go jeść kiedy jesteśmy chorzy lub profilaktycznie

Agata Flak

O zdrowotnych właściwościach miodu rozmawiamy z Tadeuszem Dylonem, prezesem Wojewódzkiego Związku Pszczelarzy w Rzeszowie.

Kupienie prawdziwego miodu, jeżeli się na tym nie znamy, to często problem. Po czym poznać prawdziwy miód?
Prawdziwy miód powinien się krystalizować. Rzepakowy czy nawłociowy może krystalizować już po siedmiu dniach. Pozostałe miody około trzydziestu dni. Najdłużej niekrystalizowany to miód akacjowy i spadź iglasta - nawet do dziewięciu miesięcy i dłużej.

W dalszej części tekstu przeczytasz m.in.:

  • czy miód można zafałszować
  • z jakimi problemami borykają się pszczelarze na Podkarpaciu
Pozostało jeszcze 74% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Agata Flak

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.