NIK coraz ostrzej o jakości żywienia pacjentów. Za dużo soli i tłuszczu, za mało warzyw

Czytaj dalej
Fot. archiwum
Gabriela Bogaczyk

NIK coraz ostrzej o jakości żywienia pacjentów. Za dużo soli i tłuszczu, za mało warzyw

Gabriela Bogaczyk

Najwyższa Izba Kontroli alarmuje w sprawie szpitalnych jadłospisów. Okazuje się, że posiłki w niektórych placówkach mogą chorym wręcz szkodzić i skutkować uszczerbkiem na zdrowiu.

Specjaliści nie mają wątpliwości, że właściwa dieta wpływa na poprawę stanu zdrowia chorego. Tym bardziej zaskakuje, że szpitalach przepisy nie określają norm żywieniowych pacjentów, jakości produktów, zasad kontroli czy zatrudniania dietetyków na oddziałach.

W dalszej części artykułu przeczytasz m.in. ile wydają lubelskie szpitale na jedzenie i czy dbają o jakość przyrządzanych posiłków

Pozostało jeszcze 86% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Gabriela Bogaczyk

Zajmuje się ochroną zdrowia i sprawami społecznymi.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.kurierlubelski.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.