O wpływie pandemii na łódzki rynek handlowy i szansie, jaką stworzyła pandemia oraz związane z nią obostrzenia, na ożywienie handlu na ulicy Piotrkowskiej - rozmawiamy z dr. Pawłem Kowalskim, specjalistą ds. marketingu z Uniwersytetu Łódzkiego.
Albo trzeba pogodzić się z większą liczbą zgonów, albo z dalszym schładzaniem gospodarki - mówi prof. Piotr Krajewski z Katedry Makroekonomii Wydziału Ekonomiczno-Socjologicznego Uniwersytetu Łódzkiego.
Emeryci, którzy są zatrudnieni jednocześnie w oparciu o umowę o dzieło lub umowę zlecenie mogą się ubiegać o przyznanie świadczenia postojowego. Oprócz emerytury mogą otrzymać dodatkowo 2080 złotych.
Robotyzacja wymaga na początku dużych nakładów - mówi dr Marcin Lis, Prorektor ds. Studenckich i Współpracy z Otoczeniem Akademii WSB, ekspert w zakresie systemów jakości, zarządzania projektami i innowacjami, systemów zintegrowanych, zaangażowany...
Mimo sprzeciwu sejmowej Komisji Zdrowia posłowie w piątek uchwalili kontrowersyjną ustawę o ochronie zdrowia w epidemii. - Są w niej zapisy, które budzą wątpliwości. Przy okazji walki z pandemią została bowiem podjęta strategiczna decyzja...
Sędzia w uzasadnieniu wyroku nie krył, że w odniesieniu do obu oskarżonych pań można mówić o współczesnej formie niewolnictwa. Co miał na myśli? O tym będzie dalej w tej historii zakończonej właśnie prawomocnym skazaniem Sądu Apelacyjnego w...
Czy Polska mogła stać się potęgą kolonialną? - Liberia, Mozambik, Madagaskar, Argentyna, Brazylia, wyspy Oceanii... W latach 20. i 30. coraz więcej mówiło się o potrzebie ekspansji morskiej. Polscy politycy snuli mniej lub bardziej realne plany...
Dla PiS walka frakcyjna jest największym zagrożeniem, dużo większym niż opozycja – mówi dr Sergiusz Trzeciak, ekspert ds. marketingu politycznego.
W dobie koronawirusa termin „biotechnologia” odmieniamy przez wszystkie możliwe przypadki. O tym, czy słusznie, rozmawiamy z dr Beatą Machnicką, kierownikiem pracowni biochemii i biologii komórki Katedry Biotechnologii Instytutu Nauk Biologicznych...
Dziś produkuje się na świecie dwa razy tyle jedzenia, ile fizycznie jesteśmy w stanie zjeść. To łączy się z tym, że bardzo dużo jedzenia marnujemy - mówi Grzegorz Łapanowski, kucharz, przedsiębiorca, dziennikarz, założyciel i prezes Fundacji...
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.