Zamiast rzucać się na sprzątanie, wybierzmy wspólne gotowanie

Czytaj dalej
Fot. mat. nadesłane
Gabriela Bogaczyk

Zamiast rzucać się na sprzątanie, wybierzmy wspólne gotowanie

Gabriela Bogaczyk

Agnieszka Filiks, szefowa kuchni w „Willi Filiks” w Nałę-czowie, podsuwa inspiracje na świąteczne smaki i opowiada o pasji do gotowania. Jej restauracja znalazła się w prestiżowym „Żółtym przewodniku. Gault&Millau Polska 2019”.

Jakie pamięta pani pierwsze smaki i zapachy ze świątecznego stołu?

To na pewno pachnąca kapusta gotująca się na pierogi. Do tego dochodzi również zapach grzybów, zbieranych w lesie z tatą, bo bardzo lubiłam jeździć z nim na rowerze. Pamiętam jak później te grzyby nabijałyśmy z siostrą na nitki, wieszałyśmy i suszyłyśmy.

Pozostało jeszcze 92% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Gabriela Bogaczyk

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.kurierlubelski.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.